Categories
BERITA

BeONE Plan di Sinar Harian

Home » BERITA » BeONE Plan di Sinar Harian

BeOne Network Sdn Bhd ditubuhkan pada Mac 2020 hasil dari kerjasama antara BeOne Network Sdn Bhd dengan redONE dan alhamdulillah plan prepaid pertama BeOne mula berada di pasaran Malaysia bermula Januari 2021. Buat masa ini, BeONE mensasarkan penjualan simkad dalam segmen prepaid.

Selain dari menawarkan plan mampu milik kepada setiap pengguna, BeONE juga turut menyediakan peluang menjana pendapatan lumayan sebagai dealer simkad BeONE. Sehingga Februari 2021 lebih 1000 pengguna telah berdaftar sebagai pengedar sah simkad BeOne dan mereka sudah mula menjana pendapatan aktif dan pasif.

Mac 2021, BeONE kini mula mendapat liputan dari media-media tempatan dan terbaru berita mengenai BeONE disiarkan dalam portal rasmi di Sinar Harian. Anda boleh rujuk artikel di bawah mengenai info BeONE yang disiarkan dalam Sinar Harian. Untuk baca artikel penuh, anda boleh klik di sini.

Info BeONE Disiarkan Dalam Sinar Harian Pada 3 Mac 2021

BeONE Tawar Jadi Usahawan Telco

BEONE Network Sdn Bhd yang menyediakan perkhidmatan mudah alih untuk internet, data dan teks yang menggunakan rangkaian Celcom mengundang individu yang terjejas dengan Covid-19 untuk meningkatkan pendapatan dengan menjadi usahawan telco.

Ketua Pegawai Eksekutif BeONE, Nazri Saad berkata, program tersebut diwujudkan bermula awal Januari lalu bagi membantu mereka yang diberhentikan, dipotong gaji dan yang ingin menambah pendapatan.

Menurutnya, orang ramai yang masih bekerja juga boleh menyertai skim usahawan BeONE Prepaid untuk menambahkan pendapatan sampingan secara berterusan melalui pelan yang disediakan.

“Kami menjemput anda untuk sertai kumpulan kami dan kami akan bantu anda memulakan perniagaan di BeONE Prepaid. Anda berpeluang mencipta kejayaan dan pendapatan berterusan selagi pengguna yang anda daftarkan kekal menggunakan BeONE prepaid dan membuat tambah nilai,” katanya.

Nazri berkata, mereka menawarkan inisiatif itu kerana berasakan ramai yang perlu dibantu kerana ekonomi yang masih tidak stabil akibat pandemik Covid-19 yang melanda sejak tahun lepas.

“Ramai yang dibuang kerja, kena potong gaji dan sebagainya. Jadi, kami tawarkan mereka sertai kami untuk jadi usahawan telco dalam skim BeONE ini. Yang mahu tambah pendapatan, boleh gunakan inisiatif ini untuk meningkatkan pendapatan. Mereka tidak perlu berhenti kerja,” katanya kepada wartawan Sinar Harian pada Selasa.

Nazri juga mengharapkan agar lebih ramai masyarakat yang masih mencari sumber pendapatan untuk menyertai program usahawan yang dijalankan kerana banyak manfaat yang akan diperolehi.

Katanya, sebanyak 70 hingga 80 peratus daripada 40 juta pengguna telco masih menggunakan perkhidmatan prabayar di negara ini.

“Pasaran kad prabayar sangat besar. Jadi sekiranya mereka ingin mencuba atau nak jadikan bidang telekomunikasi sebagai satu kerjaya, mereka boleh mulakan daripada sekarang kerana hari ini boleh dikatakan majoriti rakyat malaysia memiliki telefon bimbit.

“Kalau nak banding dengan produk lain di pasaran, kita bukan produk sampingan kerana produk telco juga merupakan satu keperluan pada hari ini. Semua orang guna. Pelajar sekolah pun sudah ada telefon bimbit sendiri,” katanya.

Tambah beliau, pihak syarikat juga dalam proses dan perancangan untuk memberikan kebajikan kepada usahawan yang dilanda kematian dan kemalangan.

Sementara itu, Ketua Pegawai Operasi, Mohamad Amar Rahman berkata, konsep keuntungan boleh diwarisi diterapkan di dalam perniagaan tersebut.

Katanya, apabila seseorang usahawan yang menyertai skim BeONE dilanda musibah, keuntungan tersebut akan diwarisi oleh warisnya sama ada isteri atau anak-anaknya.

“Contohnya, kalau kerja dekat luar, kita makan gaji. Anak dan isteri tidak akan mewarisi gaji tersebut. Tetapi dengan pendapatan BeONE ini, dia boleh diwarisi ke generasi seterusnya.

“Pendapatan tersebut tidak terputus. Jadi, ini yang kami cuba tunjukkan kepada mereka di luar sana. Tidak kesah mereka berlatar belakang apa. Sesiapa boleh jana pendapatan,” ujarnya.

Ketua Pegawai Jualan, Mohammad Nazrin Zariff pula berkata, penyediaan tempat latihan, modul juga disediakan kepada yang terlibat dalam skim tersebut bagi memastikan mereka mampu memberi penerangan yang tepat kepada pelanggan.

“Kita sediakan latihan, modul bagi menghasilkan usahawan yang berkualiti dengan bermodalkan RM50 sahaja sepanjang hayat,” katanya.

Sehingga kini, katanya, usahawan yang menyertai skim Prepaid BeONE sudah mencecah hampir 5,000 orang dan jumlah itu akan bertambah dari masa ke masa kerana pakej kompetitif yang disediakan.

Menurutnya, bagi mereka yang ingin melakukan pendaftaran, boleh berbuat demikian di https://beone.com.my/beone-exclusive-partners/ atau menghubungi ejen BeONE di kawasan mereka.

Sumber : Sinar Harian

BeONE di Sinar Harian

BeONE Sales Executive

BeONE memberi peluang yang luas kepada setiap pengguna simkad yang berminat nak jana pendapatan dengan menjadi dealer simkad Beone Prepaid (Sales Executive). Pelbagai insentif dan bonus menarik disediakan dan pihak kami akan bantu anda lakukan promosi sekiranya anda daftar sebagai dealer BeONE melalui website ini.

BeONE Plan Sinar Harian

Kelebihan Dealer BeONE

Untuk Ketahui Lebih Lanjut Kelebihan Dealer BeONE, Klik Button Di Bawah

BeONE Plan Sinar Harian

Dapatkan PERCUMA Kit Dealer BeOne Yang Berharga Ratusan RM

TERHAD!! Dapatkan secara PERCUMA Kit Sistem Bantu Mula (S.B.M.) Yang Disediakan oleh Pihak Kami. Kit Ini Terbukti Membantu Dealer Mencapai Unlimited Income di BeOne

Like kami di FB untuk dapatkan update dan promosi terkini Plan BeONE.